Hvordan opstår tandkødsbetændelse?

Hvis tænderne ikke bliver børstet helt rene, samler der sig bakterier på tænderne langs tandkødskanten. Disse belægninger kaldes plak. Hvis belægningerne ikke fjernes, forkalker de og bliver til tandsten, som giver grobund for bakteriebelægninger. Både tandsten og bakteriebelægninger i tandkødskanten kan føre til tandkødsbetændelse. Symptomerne på tandkødsbetændelse er ømt og hævet tandkød. Det kan desuden begynde at bløde, når man børster tænder eller bruge tandstikkere.

 

Hvordan behandles tandkødsbetændelse?

Tandlægen fjerner tandsten og belægninger, og hvis tænderne efterfølgende holdes rene, forsvinder tandkødsbetændelsen i løbet af få dage, og tandkødet bliver atter sundt. Behandlingen tager 20-40 minutter og kan ske under bedøvelse afhængigt af betændelsesgraden. Hvis der er tale om en meget slem betændelse, føles tandkøddet ganske ømt og irriteret både under og efter behandlingen.

Det anbefales at bruge både tandtråd og/eller interdental børste hver dag for at forebygge ny tandkødsbetændelse.

 

“Efter jeg er begyndt at bruge klinikhuset i Højbjerg, mærker jeg ingen angst mere. Tandlægen er omhyggelig med at kommunikere både før og under forløbet, og det gør mig tryg, og giver mig en god fornemmelse af at bevare kontrollen.”

Læs hele historien →

— Susanne Nielson

Ofte stillede spørgsmål

Vi holder sommerferie i uge

Læs mere →