Hvordan opstår tandkødsbetændelse?

Hvis tænderne ikke bliver børstet helt rene, samler der sig bakterier på tænderne langs tandkødskanten. Disse belægninger kaldes plak. Hvis belægningerne ikke fjernes, forkalker de og bliver til tandsten, som giver grobund for bakteriebelægninger. Både tandsten og bakteriebelægninger i tandkødskanten kan føre til tandkødsbetændelse. Symptomerne på tandkødsbetændelse er ømt og hævet tandkød. Det kan desuden begynde at bløde, når man børster tænder eller bruge tandstikkere.

 

Hvordan behandles tandkødsbetændelse?

Tandlægen fjerner tandsten og belægninger, og hvis tænderne efterfølgende holdes rene, forsvinder tandkødsbetændelsen i løbet af få dage, og tandkødet bliver atter sundt. Behandlingen tager 20-40 minutter og kan ske under bedøvelse afhængigt af betændelsesgraden. Hvis der er tale om en meget slem betændelse, føles tandkøddet ganske ømt og irriteret både under og efter behandlingen.

Det anbefales at bruge både tandtråd og/eller interdental børste hver dag for at forebygge ny tandkødsbetændelse.

 

“Jeg vidste allerede ved første undersøgelse, at jeg var kommet til det rette sted. Det lykkedes tandlægen at lave en protese til mig, der blev fastsat en stift på den ene sunde tand, jeg åbenbart har tilbage i overmunden. Og det fungerer perfekt! Behandlingen var smertefri, og allerede fra første dag kunne jeg tygge og spise de ting, jeg havde lyst til. Og vigtigst af alt: Smile igen!”

Læs hele historien →

— Jørgen Bjerregaard

Ofte stillede spørgsmål

Vi holder sommerferie i uge

Læs mere →