Hvordan opstår tandkødsbetændelse?

Hvis tænderne ikke bliver børstet helt rene, samler der sig bakterier på tænderne langs tandkødskanten. Disse belægninger kaldes plak. Hvis belægningerne ikke fjernes, forkalker de og bliver til tandsten, som giver grobund for bakteriebelægninger. Både tandsten og bakteriebelægninger i tandkødskanten kan føre til tandkødsbetændelse. Symptomerne på tandkødsbetændelse er ømt og hævet tandkød. Det kan desuden begynde at bløde, når man børster tænder eller bruge tandstikkere.

 

Hvordan behandles tandkødsbetændelse?

Tandlægen fjerner tandsten og belægninger, og hvis tænderne efterfølgende holdes rene, forsvinder tandkødsbetændelsen i løbet af få dage, og tandkødet bliver atter sundt. Behandlingen tager 20-40 minutter og kan ske under bedøvelse afhængigt af betændelsesgraden. Hvis der er tale om en meget slem betændelse, føles tandkøddet ganske ømt og irriteret både under og efter behandlingen.

Det anbefales at bruge både tandtråd og/eller interdental børste hver dag for at forebygge ny tandkødsbetændelse.

 

“Jeg kunne ikke engang sidde i en tandlægestol, da jeg første gang besøgte klinikhuset. Jeg fik hurtigt tillid til den pågældende tandlæge, da han tog mit problem seriøst og gik meget langsomt frem.”

Læs hele historien →

— Dennis Hvitved

Ofte stillede spørgsmål

Vi holder sommerferie i uge

Læs mere →