En krone er en genopbygning af tanden til dens oprindelige form, og langt de fleste kroner laves i dag pga. en knækket tand. Det er kun i de tilfælde, hvor tanden er knækket langt op under tandkødet, at man kan blive nødt til at trække tanden ud. Derfor vil tandlægen også anbefale en krone, hvis der er øget risiko for, at en tand knækker, men det er naturligvis altid en individuel vurdering.

Vores kroner er alle lavet af lithium discilicat, som er en special keramik, og de er fræset med CAD/CAM teknik. Vi tilbyder en række forskellige kronetyper, der varierer i pris. Forskellen ligger udelukkende i det kosmetiske – holdbarhed og kvalitet er ens for samtlige kronetyper.

 

Hvordan foregår behandlingen?

En kronebehandling sker af to omgange. Første gang du møder på klinikken, får du taget et aftryk til en midlertidig krone foruden et aftryk til den permanente krone. Tanden slibes til, og den midlertidige krone sættes på. Vær forsigtig med at tygge umiddelbart efter at den midlertidige krone er blevet påsat. Det tager ca. 1 time, og patienten kan føle en let dunkende smerte de første par timer efter behandlingen.

Næste gang du møder på klinikken, er den permanente krone klar til at blive sat på, hvilket tager 20-30 minutter. En krone føles ofte lidt anderledes og kan kræve en smule tilvænning. Du kan principielt spise og drikke, lige så snart bedøvelsen har lagt sig. Enkelte oplever lette smerter eller en ”dunkende” fornemmelse umiddelbart efter, men ikke værre end at smertestillende medicin kan lindre det.

 

Hvilke kronetyper tilbyder vi?

 

Holmevej Basis

Basiskronen fungerer på præcist samme måde som de øvrige (og dyrere) kroner. Den har den samme gode tilslutning i kanten, og den er tilpasset nabotænderne og sammenbiddet, men den er et billigere alternativ, fordi kronen kun er glaseret, og man således har udeladt de individuelle farvenuancer.  Basiskronen kan være en god løsning i de store kindtænder, der er mindre synlige/blottede eller evt. ved de små kindtænder, der typisk er meget ensartede i farven. Med en basiskrone går man således en smule på kompromis med hensyn til det kosmetiske, men ikke i forhold til de øvrige parametre.

 

Holmevej Basis Plus

Basis Plus adskiller sig fra basiskronen ved farvetilpasningen, der laves ud fra et klinisk foto. Classic anbefales til store og små kindtænder samt fortænder. Hvor den underliggende tand ikke er misfarvet

 

Holmevej Classic

Classic adskiller sig fra basiskronen ved materialet og farvetilpasning, der laves ud fra et klinisk foto. Classic anbefales til store og små kindtænder samt fortænder, hvor det er nødvendigt at maskere misfarvning af den underliggende tand, hvis man ønsker det bedste kosmetiske resultat.

Derfor vælges et andet materiale, som afskærmer den mørke farve bedre. Det kræver dog en model og påbrænding af procelæn i det yderste lag manuelt.

 

Holmevej Premium

Med en premium krone er man sikret maximal farvetilpasning, da teknikeren indfarver kronen, mens du er der. En premium krone er derfor en god løsning i de tilfælde, hvor der stilles store krav til det kosmetiske aspekt.

“Jeg vidste allerede ved første undersøgelse, at jeg var kommet til det rette sted. Det lykkedes tandlægen at lave en protese til mig, der blev fastsat en stift på den ene sunde tand, jeg åbenbart har tilbage i overmunden. Og det fungerer perfekt! Behandlingen var smertefri, og allerede fra første dag kunne jeg tygge og spise de ting, jeg havde lyst til. Og vigtigst af alt: Smile igen!”

Læs hele historien →

— Jørgen Bjerregaard

Ofte stillede spørgsmål

Vi holder sommerferie i uge

Læs mere →