Det kan være farligt ikke at konsultere med sin tandlæge hvis man går rundt med smerter. Læs mere om hvilke typer smerter der oftest opstår.

Jeg har kortvarige smerter ved koldt og varmt.

Det kan være en eller flere følsomme tandhalse. De blottede tandhalse skyldes for hård og forkert børstemetode. Årsagen er, at de små kanaler, der går fra tandnerven (Pulpa) imod rodoverfladen, er blevet åbnet efter det beskyttende tandkød er væk.
Du kan forsøge med en tandpasta imod følsomme tandhalse (f.eks Colgate senaitive pro-relief, Sensodyne Rapid). De er med til at sætte prop i de små kanaler og dermed nedsætte følsomheden imod koldt og varmt.

 

Jeg har bidt i noget hårdt og har i et par dage haft lette smerter ved sammenbid.

Det kan være en lille brudlinie i tanden (infraktion). Hvis ømheden er aftagende, behøver du kun at gøre opmærksom på hændelsen ved næste undersøgelse.
Hvis ømheden ikke aftager bør, du få en tid til konsultation. Hvis brudlinien er kraftig, kan det eventuelt afhjælpes med en plastfyldning. Hvis symptomerne er tiltagende og der støder kulde- & varmefølsomhed til eller dunkende smerter, kan rodbehandling blive nødvendigt.

Dunkende smerter som svarer til pulsen, som tiltager når du ligger ned og en tand, der er meget følsom ved koldt og varmt i længere tid efter påvirkning.
Smertestillende tabletter hjælper kun kortvarigt. Det er kendetegnene på betændelse i tandnerven (Pulpitis).
Kontakt klinikken for at få vurderet, om det er nødvendigt med en rodbehandling.

“Jeg synes tidligere, det var lidt ligesom at gå til mekaniker med sin bil: Man vidste aldrig helt, hvor galt det var! Og det gjorde mig utryg.”

Læs hele historien →

— Rikke Sand

Ofte stillede spørgsmål

Vi holder sommerferie i uge

Læs mere →