Det kan være farligt ikke at konsultere med sin tandlæge hvis man går rundt med smerter. Læs mere om hvilke typer smerter der oftest opstår.

Jeg har kortvarige smerter ved koldt og varmt.

Det kan være en eller flere følsomme tandhalse. De blottede tandhalse skyldes for hård og forkert børstemetode. Årsagen er, at de små kanaler, der går fra tandnerven (Pulpa) imod rodoverfladen, er blevet åbnet efter det beskyttende tandkød er væk.
Du kan forsøge med en tandpasta imod følsomme tandhalse (f.eks Colgate senaitive pro-relief, Sensodyne Rapid). De er med til at sætte prop i de små kanaler og dermed nedsætte følsomheden imod koldt og varmt.

 

Jeg har bidt i noget hårdt og har i et par dage haft lette smerter ved sammenbid.

Det kan være en lille brudlinie i tanden (infraktion). Hvis ømheden er aftagende, behøver du kun at gøre opmærksom på hændelsen ved næste undersøgelse.
Hvis ømheden ikke aftager bør, du få en tid til konsultation. Hvis brudlinien er kraftig, kan det eventuelt afhjælpes med en plastfyldning. Hvis symptomerne er tiltagende og der støder kulde- & varmefølsomhed til eller dunkende smerter, kan rodbehandling blive nødvendigt.

Dunkende smerter som svarer til pulsen, som tiltager når du ligger ned og en tand, der er meget følsom ved koldt og varmt i længere tid efter påvirkning.
Smertestillende tabletter hjælper kun kortvarigt. Det er kendetegnene på betændelse i tandnerven (Pulpitis).
Kontakt klinikken for at få vurderet, om det er nødvendigt med en rodbehandling.

“Jeg vidste allerede ved første undersøgelse, at jeg var kommet til det rette sted. Det lykkedes tandlægen at lave en protese til mig, der blev fastsat en stift på den ene sunde tand, jeg åbenbart har tilbage i overmunden. Og det fungerer perfekt! Behandlingen var smertefri, og allerede fra første dag kunne jeg tygge og spise de ting, jeg havde lyst til. Og vigtigst af alt: Smile igen!”

Læs hele historien →

— Jørgen Bjerregaard

Ofte stillede spørgsmål

Vi holder sommerferie i uge

Læs mere →